Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). SEO zorgt ervoor dat uw website goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google wanneer er een zoekterm ingetypt wordt die relevant is voor uw website. Het is belangrijk om u hierop te richten, omdat er inmiddels al meer dan 1,8 miljard websites over de hele wereld zijn! En met al die concurrentie is het natuurlijk van belang dat u opvalt. Hoe kunt u er nou voor zorgen dat uw website gevonden wordt in plaats van die van uw concurrent als iemand zoekt naar een product of dienst die u aanbiedt? Juist! Met Search Engine Optimization!

Hoe?

Google kijkt naar ontzettend veel verschillende zaken, maar de drie belangrijkste zijn eigenlijk:

  1. Techniek
  2. Inhoud/relevantie
  3. Populariteit

Bij de techniek is het belangrijk dat de website goed in elkaar steekt, zowel voor de bezoeker als voor Google. Belangrijke aspecten van een website die goed moeten zitten, zijn bijvoorbeeld de laadtijd van de website, de indeling en menustructuur en of er wel of geen afbeeldingen op de website staan. Natuurlijk zijn er nog veel technische aspecten en -optimalisaties mogelijk waarmee u uw positie in Google kunt verbeteren.

Naast de techniek moet er ook goed gekeken worden naar de relevantie/inhoud van de website als u hoog wilt scoren met SEO. Aan de hand van zoekwoorden moet uw website relevante inhoud hebben. Als er bijvoorbeeld wordt gezocht op ‘Stukadoor in Amsterdam’, dan scant Google alle websites waarop zowel het woord ‘Amsterdam’ als ‘stukadoor’ wordt vermeld en ook hoe vaak dit gebeurt en hoe de teksten eromheen geschreven zijn. Hierbij worden zelfs belangrijke zaken meegenomen als waar het bedrijf gevestigd is! Op basis van dergelijke factoren bepaalt Google welke websites het meest relevant zijn voor een specifiek zoekwoord en welke websites dus bovenaan in de zoekresultaten worden weergegeven.

Populariteit is ook een hele grote factor die meespeelt wanneer u hoog in de zoekresultaten wilt eindigen. Maar hoe bepaalt Google nou of uw website populair is of niet? Dat wordt meestal beoordeeld aan de hand van het aantal inkomende links en social media.

Het aantal en ook het soort inkomende links vormen één van de belangrijkste factoren voor een goede positie in Google. U kunt inkomende links als een soort referentie zien vanuit een ander bedrijf/website. Daarbij zit er dus veel verschil in van wie die referentie komt. Een referentie van grote en bekende websites zal dus meer toegevoegde waarde hebben dan een link van een kleine en onbekende website. Ook hierbij geldt weer die relevantie: een link naar uw website vanuit eenzelfde branche geeft meer waarde dan vanuit een andere branche.

Ook social media wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Het is een mooie manier om uw bedrijf, product, dienst of naam bekend te maken. Daarbij levert het veel populariteit op wanneer mensen uw tweets, G+ of Facebook-berichten delen of erop reageren. Blijkbaar heeft u wat interessants te melden wanneer mensen erop reageren en dat wordt dus ook door Google opgemerkt. Dit is dus een hele krachtige manier om uw website beter te laten scoren. SEO gaat daarom ook goed hand in hand met Facebook Marketing.

SEO is nooit klaar!

Dat klinkt natuurlijk niet erg motiverend, maar dat is helemaal niet nodig! Wat we hiermee bedoelen, is dat het belangrijk is om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan uw website. Hier zult u altijd mee door moeten gaan. Uw website blijft op die manier dynamisch en interessant voor bezoekers om telkens terug te keren. Ook de aanwezigheid op social media mag niet stagneren. Het idee achter social media is om met uw klanten/doelgroep in contact te blijven. Als u niks van uw kant laat horen, zult u een stuk sneller vergeten worden. Het klinkt misschien lastig en dat is het ook. U moet er aandacht aan besteden om goed te scoren in Google. Maar bedenkt u zich dit: hoe meer u bezig bent met SEO, hoe meer bezoekers u krijgt en des te groter de kans op een hogere omzet wordt. SEO zal dus altijd een prioriteit moeten zijn, niet een tijdelijk project!

IT-Depends helpt u graag bij het vinden van het juiste online marketing bureau die u met SEO kan helpen, zodat u zich bezig kunt houden met uw bedrijfsvoering!

 

" Zakendoen is als fietsen. Of je blijft trappen, of je valt om. "

-Frank Lloyd Wright

Vraag hier uw gratis website scan aan!