Wat is Facebook Marketing?

Met Facebook Marketing zet u uw product of dienst in de markt met Facebook als marketingmiddel. Dat is ook gelijk een valkuil, want Facebookgebruikers zitten niet te wachten op reclameboodschappen. Ze willen graag met relevante, interessante en originele content vermaakt worden. Nu is het de kunst om dit te converteren naar waarde voor uw bedrijf, in de vorm van websiteverkeer, leads, inschrijvingen, naamsbekendheid en bereik.

Bedrijven die slim omgaan met de juiste content verkrijgen dan ook een stuk meer aandacht! Ze maken de content vermakelijk, serieus, grappig of haken slim in op het nieuws. Kortom: de content is toegespitst op de doelgroep. Dat maakt van Facebook Marketing dan ook gelijk een taak die niet voor iedereen is weggelegd kijkend naar tijd en vaardigheid. Facebook Marketing wordt steeds groter en uitgebreider, dus het is slim om hier uw voordeel mee te doen.

Facebook ondersteunt SEO

Google kijkt naar de hoeveelheid likes die een Facebookpagina heeft wanneer deze is gekoppeld aan een website. Het geeft Google een duidelijk beeld van de populariteit van uw website en heeft zodoende invloed op uw ranking. Content die veel wordt gedeeld op Facebook valt daarom vaak samen met een hoge(re) ranking in Google.

Facebook: een sterk marketingplatform

Facebook biedt ongelooflijk veel mogelijkheden aan bedrijven als het op adverteren aankomt. Als er budget is voor offline adverteren (krant/tijdschrift) of voor online adverteren (Google Adwords), dan is Facebook Ads een serieuze overweging! Facebook Ads gaat verder dan het “bericht promoten” waar iedere Facebookbeheerder op gewezen wordt. Er kan heel gericht geadverteerd worden op specifieke doelgroepen door te filteren op: geslacht, leeftijd, gezinssituatie, opleiding en interesses (bijvoorbeeld vissen). De extra likes, conversies en het extra siteverkeer dat u met Facebook Marketing kunt genereren, dragen uiteindelijk allemaal bij aan het behalen van uw bedrijfsdoelen.

Hulp nodig?

Facebook is een enorm krachtige tool als een bedrijf deze goed inzet. Wilt u daar hulp bij? Wij helpen u graag bij het vinden van een marketingbureau die deze dienst ook aanbiedt, zodat u zich bezig kunt houden met de kerntaken van uw bedrijf.

" Zakendoen is als fietsen. Of je blijft trappen, of je valt om. "

-Frank Lloyd Wright

Vraag hier uw gratis website scan aan!