Wat is Conversie Optimalisatie?

Conversie optimalisatie is een term die veel wordt gebruikt bij online marketing. De term zelf betekent letterlijk het optimaliseren van de conversies, dus het aantal bezoekers dat uiteindelijk iets koopt en dus klant worden. Een website heeft meestal als doel klanten te genereren en daarvoor is het uiteraard belangrijk dat er genoeg bezoekers op uw website terechtkomen. Maar hoe zorgt u ervoor dat die bezoekers op uw website ook daadwerkelijk wat met uw producten/diensten gaan doen? Precies! Door middel van conversie optimalisatie.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Net als bij veel dingen, gaat het hier om de juiste vragen stellen. Er worden vragen gesteld als:

  • Vanuit welke bron komen de meeste bezoekers?
  • Met welke voor zoekwoorden komen mensen bij mij terecht?
  • Wat wil de doelgroep die op mijn website terechtkomt?
  • Waar klikken de meeste bezoekers op?
  • Waar haken de meeste bezoekers af?
  • Welke producten/diensten leveren het meest op?
  • Et cetera.

Op al deze vragen komen altijd verschillende antwoorden, die zijn voor geen enkel bedrijf hetzelfde. Maar hoe zorgen we er nou voor dat ze wel bij u de diensten of producten afnemen? En niet bij de concurrent? Dat zijn zaken waar een online marketing bureau voor u mee aan de slag kan gaan. Een groot en belangrijk gedeelte is natuurlijk de gebruikersvriendelijkheid van een website. Is de website makkelijk te gebruiken? Is alles duidelijk en logisch ingedeeld? Is het te druk of juist niet prikkelend genoeg? Zijn de juiste kleuren en foto’s gebruikt? Is de website ook goed weergegeven op de tablet en telefoon? Dit zijn allemaal zaken die gemeten en blijvend geoptimaliseerd kunnen worden. Al deze factoren zorgen er samen voor dat een bezoeker wel of niet op uw website blijft en klant wordt.

Hulp nodig?

Zoals hierboven te lezen is, zijn er naast de vindbaarheid van uw website ook nog genoeg andere factoren (gebruikersvriendelijkheid / design) waar u aan kunt werken. De meeste online marketing bureau’s weten hier alles van en wij helpen u graag bij het vinden van een bureau dat dit voor u kan realiseren!

 

" Zakendoen is als fietsen. Of je blijft trappen, of je valt om. "

-Frank Lloyd Wright

Vraag hier uw gratis website scan aan!